Placinta ruseasca cu branza

de CarmenBlue in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 3461 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ksenya si pentru ca noi suntem mari iubitori de branza, am incercat-o si bine am facut. Familia mea a fost foarte incantata, in sensul "Sa mai faci, mami!"
Multumesc Ksenya!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos)
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri iaurt grecesc sau smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g stafide optional (noi nu folosim, ca nu le plac)
  • un varf de cutit sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.)

Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute.

Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza pe care am folosit-o eu este deja cremoasa si nu a fost necesar acest pas.

Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.Se amesteca cu crema de branza, se adauga si amestecul de gris cu iaurt/smantana, (si stafidele scurse de apa si uscate pe un servet).

Se toarna intr-o forma termorezistenta, nu prea mare, unsa cu unt. Se da la cuptorul preincalzit  la 180 grade/foc potrivit si se lasa 30-40 min.

Se serveste calduta sau rece, pudrata cu zahar sau nu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In reteta originala, Ksenya spune ca se serveste cu smantana si cu ceai negru!

2

In reteta erau 3 linguri de zahar, eu am pus 4 pentru ca ai mei prefera ceva mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme