Placinta sarata cu branza si telemea

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2016 | 4476 vizualizari

 

Am avut un pachet de foi de placinta prin congelator si am zis sa prepar ceva bun (ma gandeam la ceva dulce) dar am schimbat foaia in ultimul moment si am facut aceasta placinta sarata cu branza si telemea si cu ce am mai gasit prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • 350 g branza de capra
  • 250 g telemea
  • 2 oua
  • 100 g masline negre feliate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 200 g iaurt
  • piper proaspat macinat
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 lg smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza si telemea:

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei.

Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete mici, oulae, piperul macinat si iaurtul. Se omogenizeaza bine compozitia.

Se pregateste o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se iau cate doua foi de placinte care se ung cu ulei, se indoaie o treime, se pune cca 2 lg din compoziti, se intinde peste foi si se ruleaza lejer. Se aseaza in tava formand o spirala. La fel se procedeaza cu restul foilor pana obtinem in tava un melc urias.

Intr-un vas se bate bine laptele cu oul si smantana si se toarna peste melc, peste toata suprafata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Telemeaua fiind foarte sarata, compozitia nu necesita sare deloc (in caz contrar, se adauga sare dupa gust).

2

Se serveste atat calda cat si rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Stefania1964 1

07.03.2016, 09:02

buna placinta!

anca_rm 1

07.03.2016, 09:22

ioiii ce bine arata

laura_n 1

09.03.2016, 10:05


ce bunaciune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]