Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 4058 vizualizari

 

Din greșeală, am uitat foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână :( Când le-am descoperit mi-ma făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante mi-am adus aminte că vuzusem undeva pe site, cred la Motan, o plăcintă sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • foi de plăcintă Bella 1 pachet,
  • ulei de măsline,
  • iaurt cca 500 ml,
  • brânză de vaci cca. 500 ml,
  • telemea de oi cca 200 g,
  • ouă 2-3 bucăți,
  • ceapă verde o legătură,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • cascaval ras,
  • mix de semințe (susan, in, florea soarelui) 2-3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată:

Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au scat bine se fărâmițează cât se poate lucra cu ele. Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras, telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați, telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele.

Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune umplutura de brânză, se nivelează ca să fie unfirm repartizate, apoi se adaugă un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline. Apoi se presară cașval ras și semințele. Plăcinta se pune la copu în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

după ce se scoate plăcinta din cuptor se acopră cu un șervet până ce se răcește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata si verdeata