Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 3717 vizualizari

 

Din greșeală, am uitat foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână :( Când le-am descoperit mi-ma făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante mi-am adus aminte că vuzusem undeva pe site, cred la Motan, o plăcintă sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • foi de plăcintă Bella 1 pachet,
  • ulei de măsline,
  • iaurt cca 500 ml,
  • brânză de vaci cca. 500 ml,
  • telemea de oi cca 200 g,
  • ouă 2-3 bucăți,
  • ceapă verde o legătură,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • cascaval ras,
  • mix de semințe (susan, in, florea soarelui) 2-3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată:

Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au scat bine se fărâmițează cât se poate lucra cu ele. Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras, telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați, telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele.

Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune umplutura de brânză, se nivelează ca să fie unfirm repartizate, apoi se adaugă un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline. Apoi se presară cașval ras și semințele. Plăcinta se pune la copu în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

după ce se scoate plăcinta din cuptor se acopră cu un șervet până ce se răcește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si chimen