Placinta vesela

de Constelatialeu in Porc, 15 Mar 2016 | 3296 vizualizari

 

Logic ca e vesela pentru ca e prea mult cenusiu in jur si eu vreau curcubeu si veselie.....Un pic de carne tocata, un pic de bacon stateau stinghere si le-am imprietenit eu....si inveselit...

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 70 g bacon bucatele mici
  • 1 ceapa mai mare
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 oua mici
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta vesela:

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare.

Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul, presaram sare si piper.

Cand s-au inmuiat putin adaugam si carnea tocata, amestecam bine si lasam cca 10 min pana-si schimba culoerea carnea.

Scoatem amestecul si-l lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam doua oua batute si amestecam bine.

Luam o forma rotunda de ceramica ungem cu ulei apoi asezam aluatul in asa fel incat sa avem si pe marginea formei.

Punem umplutura, nivelam, adaugam baconul si cascavalul ras. Restul de aluat il rupem bucatele mici si-l imprastiem pe toata suprafata placintei. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min.

Cand s-a rumenit scoatem placinta de la cuptor, se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta vesela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu carne de porc