Placinte ardelenesti

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 28858 vizualizari

 

Delicioase, in orice sezon :X
Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de grau ( eu am avut de moara , neaditivata )
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g telemea sarata, grasa.
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. 

Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa , amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si  lasam sa creasca  cca 30  minute, la loc cald , pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).

Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si  amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.

Rupem din aluat cate  o bucata de marimea pumnului si  intindem cu sucitorul ca pe scovergi , pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura , apoi strangem  marginile  din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul  si  intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.

Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2  minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria. 

Sunt excelente atat reci cat si calde. 

TIPS-URI

1

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :))

2

Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti