Placinte ardelenesti cu branza si marar

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2012 | 16533 vizualizari

 

Reteta invata de la soacra mea si de la bunica de la Oradea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 ouă
  • sare
  • 500 gr branza
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza si marar:

Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat elastic, care se dezlipeste de maini. 

L-am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut. 

Aluatul crescut l-am impartit in 8 bile marisoare. 

Cu ajutorul sucitorului am  intins fiecare bila intr-o foaie nu foarte subtire. In mijloc am pus umplutura - fie branza amestecata cu  marar, fie doar branza. Am unit capetele aluatului, formand o bila, cu marginile bine stranse ca umplutura sa nu poate iesi. Ajutata de sucitor am aplatizat bila, avand grija sa nu o rup. 

Am prajit placintele pe ambele parti cca 5 min, apoi le-am scos pe un servet de bucatarie, ptr ca uleiul in surplus sa fie absorbat.

Se pot pudra cu zahar pudra, sau se servesc asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]