Placinte cu mere caramelizate

de Lau in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 13899 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 g unt 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g mere rase
  • 40 g unt
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere caramelizate:

Aluat-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie si amestecam bine.adaugam oul batut,untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.

Umplutura-curatam merele,le dam prin razatoarea mare si le stoarcem foarte bine,

Intr-o tigaie topim zaharul si cand s-a caramelizat adaugam untul si lasam sa se topeasca complet,adaugam merele,scortisoara dupa gust.

Lasam pe foc cca 10 min pana cand merele se inmoaie,

Punem merele intr-o sita si lasam sa se scurga bine.

Intindem aluatul pe masa infainata,adaugam merele si adaucem o margine peste umplutura si apoi rulam o singura data,

Infasuram ruloul in folie si dam la congelator cca 15 min,taiem ruloul in bucati de cca 2 cm lungime si punem in tava tapetata cu hartie de copt,

Le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit cca 25 min,

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]