Placinte cu varza

de cristina1985 in Mancaruri de post, 16 Mar 2019 | 5596 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • sare
  • cimbru uscat sau chimen (deasupra)
  • Umplutura:
  • 1 varza mica
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza:

Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30 minute,timp in care mai adaugati putina apa si amestecati. Varza pe care o folositi,trebuie scursa.

Aluatul:Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta ,pana rezulta un aluat fraged (cateva secunde) .Se lasa aluatul 15 minute, acoperit cu un servetel.

Se intinde si se decupeaza forme rotunde,pe care le umpleti cu varza racita si le uniti marginile, cu o furculita, sau forma speciala.Se presara deasupra cimbru uscat, sau chimen. Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute sau pana sunt gata. Se lasa la racit, apoi se pot consuma.

 

TIPS-URI

1

Daca ramane varza, se poate folosi la un alt preparat si anume: paste cu varza calita (trebuie doar sa fierbeti paste)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din ovaz si quinoa