Placinte cu varza

de cristina1985 in Mancaruri de post, 16 Mar 2019 | 5630 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • sare
  • cimbru uscat sau chimen (deasupra)
  • Umplutura:
  • 1 varza mica
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza:

Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30 minute,timp in care mai adaugati putina apa si amestecati. Varza pe care o folositi,trebuie scursa.

Aluatul:Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta ,pana rezulta un aluat fraged (cateva secunde) .Se lasa aluatul 15 minute, acoperit cu un servetel.

Se intinde si se decupeaza forme rotunde,pe care le umpleti cu varza racita si le uniti marginile, cu o furculita, sau forma speciala.Se presara deasupra cimbru uscat, sau chimen. Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute sau pana sunt gata. Se lasa la racit, apoi se pot consuma.

 

TIPS-URI

1

Daca ramane varza, se poate folosi la un alt preparat si anume: paste cu varza calita (trebuie doar sa fierbeti paste)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu fasole neagra - Galo Pinto