Placinte dospite

de CretuValentina in Mancaruri de post, 7 Iun 2019 | 7086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • sare o lingurita
  • 50 g drojdie
  • 250 ml ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte dospite:

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de lighean si lasam sa creasca 30 min.

Cand a crescut, punem aluatul pe blatul de lucru si facem bilute, apoi cu mana apasam pana facem o foaie mai groasa.

Punem uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins uleiul, luam o foai de aluat si o punem la prajit pana se face aurie pe ambele parti.

Se servesc calde cu zahar, miere sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci și nucă