Placintele cu ciuperci si tarhon

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 3688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare, tocata
  • ulei, pentru prajit
  • 450 gr mix de ciuperci, injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari
  • 200 gr mazare congelata, decongelata
  • ½ lingura tarhon
  • 180 ml smantana grasa
  • 250 gr aluat foietaj
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu ciuperci si tarhon:

Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi asezoneaza-le.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase individuale termorezistente (sau poti folosi un singura vas mai mare).

Taie 4 cercuri din aluatul foietaj care sa fie cu aprox. 2 cm mai mari decat gura vasului.Periaza marginile vaselor cu ou apoi aseaza cercurile de aluat peste fiecare vas, apasand marginile aluatului pentru a se lipi.Periaza placintelele cu ou, apoi coace-le timp de 25-30 minute, pana ce aluatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frittata cu paste si legume