Am gasit intr-o revista reteta asta, dar e adaptata de mine la cantitati si dupa experienta.
Se face un aluat nu foarte tare din faina, unt, 2 oua, apa si sare. Se imparte in 3 si se tine la frigider cam 1 ora. E important sa fie rece si mai tare aluatul ca sa creasca frumos. Din acest motiv se imparte in 3, sa nu expunem toata compozitia la caldura. Se scoate 1 parte din aluat, se intinde o foaie de aprox 4milimetrii, se taie in patratele de 10cm cu un cutit bine incins. Se umple cu o lingurita de gem sau citeva bucatele de mere, se stringe ca in poza si se turteste putin. Aveti grija sa inchideti bine placinta, sa nu se scurga nimic. Presati bine imbinarile. Se procedeaza astfel pina se umple o tava, se ung placintelele cu ou batut, se presara susan si se pun la cuptorul incins la 190-200grade pina se rumenesc. Daca va mai ramin placintele ce nu au loc in tava le bagati in frigider pina la urmatoarea serie.
1
am pus o poza in care sa vedeti ce se intimpla daca nu le stringeti bine imbinarile, dar tot au iesit bune pentru ca gemul era mai gros. A fost prima experienta. Mi se iarta greselile, nu?