Poale-n brau moldovenesti

de Miha in Dulciuri, 27 Apr 2009 | 35971 vizualizari

 

O placinta ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
 
  • Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau moldovenesti:

In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze.
Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba. :)

Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.
Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza.
In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.
Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.Le mai lasam putin sa creasca,apoi le dam la cuptor,pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor copti