Poale`n brau (2)

de Lavinia in Dulciuri, 10 Sep 2014 | 14776 vizualizari

 

Mmmm pufoase si delicioase .Nu am poze din timpul preparii deoarece am ramas fara baterie la aparat dar va asigur ca sunt minunate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 cana de lapte caldut(250 ml)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3-4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri de smantana grasa de tara
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou mare+1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri de zahar(dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic zahar cu aroma de rom
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 150 g stafide
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale`n brau (2):

Intr-un bol incapator am amestecat 500 g faina cu sarea si zaharul.

Am dizolvat drojdia cu 1 lingurita de zahar si apa minerala calduta apoi am lasat-o la dospit pana a inceput sa se umfle.

In mijlocul fainii am facut o adancitura si am adaugat drojdia,galbenusurile,smantana la temperatura camerei,coaja de lamaie,1/2 din cantitatea de ulei si treptat din laptele caldut.

Am amestecat usor pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am transferat aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si am inceput sa framant aluatul pana am incorporat si restul de ulei .(aluatul trebuie sa fie usor moale dar nelipicios)

Am pus aluatul la dospit ,la loc caldut pana si-a dublat volumul.(1 ora)

Pentru umplutura am amestecat bine toate ingredientele iar la final am am adaugat stafidele.

Aluatul dospit l-am impartit in 15 bucati aprox egale.

Fiecare bucata am intins-o formand un patrat.

In mijlocul fiecarui patrat am pus cate 1 lingura plina de umplutura .

Am impaturit patratele (ca pe un plic) si le-am asezat apoi in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare placintica cu ou.

Le-am mai lasat la dospit in tava aprox 20 de minute apoi le-am bagat la cuptor la foc mic pentru 50 de minute .

Se lasa putin la racit (daca rezistati) apoi se pudreaza cu zahar si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale`n brau (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice sau Poale'n brau