Poale'n brau

de Lavinia in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 16435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g unt
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 3 drojdii
  • 450 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • In plus:
  • 2-3 galbenusuri
  • 5-6 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale'n brau:

Se face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se toarna maiaua, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si racit si se framanta aluatul timp de 20 de minute. Se lasa aluatul la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci, galbenusurile, smantana si stafidele si omogenizam bine compozitia.

Intindem o foaie de aluat (cca 0.5 cm), taiem patrate si punem cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Impaturim fiecare patrat (ca pe plic) si le punem in tava tapetata cu folie/hartie de copt. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptor pana se rumenesc frumos .

Le lasam putin sa se racoreasca si le servim pudrate cu zahar.

Sunt minunate. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]