Pogacele cu cascaval

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2011 | 19467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte cadut
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • sare
  • 200 g cascaval
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca .

Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si decupam cu o forma rotunda cu d=6 cm (45 buc mi-au iesit mie) .

In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt asezam pogacelele, pe care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu foarte putin lapte, apoi presaram cascaval ras deasupra pe fiecare bucatica si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Eu am ras cascavalul pe razatoarea mare; cine doreste poate sa-l dea pe razatoarea mica; poate sunt mai interesante :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti