Pogaci cu jumari

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2015 | 4633 vizualizari

 

O reteta care imi este draga si care in perioada de iarna se pregateste destul de des .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml smantana
  • 100 ml zer sau lapte
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri jumari macinate pt aluat +4 linguri de jumari pentru uns foile
  • 1 lingura untura
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua pentru aluat +1 pentru uns
  • Optional : chimen, susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute .

Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un aluat dens si nelipicos si lasam la loc caldut sa creasca cam o ora . Trebuie sa creasca bine. Daca in incapere nu este cald se poate pune 40 gr drojdie.

Cand a crescut impartim aluatul in doua partie egale. Intindem prima parte , o ungem cu jumari (1 lingura ar trebui sa fie de ajuns , dar depinde de marimea aluatului) si o impaturim aducand marginile una peste alta. Lasam sa stea 15 minute . Pana cand prima parte se odihneste intindem ce-a de-a doua .

Dupa 15 minute intindem din nou prima parte si ungem din nou cu o lingura de jumari, impachetam din nou si lasam sa se odihneasca.

Procedam la fel si cu cealalta parte.

Pregatim tavile cu foaie de copt .

Intindem primul aluat si taiem rotunde sau cu orice alta forma doriti . asezam pe tava cu putin loc intre ele , acoperim cu un prosop si lasam sa stea putin .

Intindem si taiem pana cand terminam tot aluatul .

Ungem fiecare bucata cu oua  si impungem usor cu furculita de cateva ori.

Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc usor.

Se poate presara deasupra chimen, susan sau seminte de floarea soarelui . 

TIPS-URI

1

tataiti sub ce forma doriti chiar si saratele

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua rosii