Pomana porcului

de claudiaO in Porc, 21 Noi 2014 | 4974 vizualizari

 

Stiu ca suntem in plin post, dar la noi in casa nu am reusit sa tinem.Sotului nu prea ii plac mancarurile fara o bucatica de carne, si cum cea mai buna legume este porcul, am pus aseara de o carnita prajita si o mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc usor impanata
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Mamaliga:
  • - 1,5 l apa,
  • 1 lingurita sare,
  • 350 gr malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Mai intai am spalat si apoi am taiat carnea bucati potrivite si le-am pus in cratita la prajit;inainte am incins putin uleiul.Am presarat sare si am adaugat cam o cesuta de apa ca sa se inabuseasca carnea si sa se patrunda. Am pus capac si am mai intosc din cand in cand; am tinut pe foc pana s-a evaporat toata apa si s-a rumenit frumos.

In acelasi timp am pus si tuciul cu apa pe foc, am adauga sarea si cam 150 gr malai. Am lasat sa fiarba pana s-a dus spuma formata deasupra, apoi am mai turnat cate putin , am lasat sa fiarba vreo 10 minute, si tot asa pana am obtinut o mamaliguta vartoasa.

Am servit carnita prajita cu mamaliguta, gogosari la otet si usturoi crud.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu praz si ardei copt