Potarniche la ceaun

de misha71 in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 18781 vizualizari

 

......felul 2 dupa ciorba de fazan :D


(scuze, poza e cam nereusita)

 

INGREDIENTE

  • 2 potarnichi
  • 2 cepe mai marisoare
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 70-80 ml sos Worcester
  • sare, piper, patrunjel, cimbru, 1/2 lingurita salvie taiata marunt, 3-4 frunze de menta proaspata
  • daca va place mai picant (eu asa l-am facut) adaugati 2 linguri de sos mexican gata preparat sau un amestec din pasta de tomate, piper (daca se poate macinat proaspat), sare, 1 lingurita zahar, ardei iute si putin otet
  • daca va place mai dulce adaugati amestecul de mai sus, insa fara ardei iute
  • Marinata:
  • sos din: 1 lingura mustar, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi pisati, salvie, 1 pahar vin rosu, 4-5 foi de dafin, boabe de ienibahar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potarniche la ceaun:

Am tinut carnea la marinat de seara pana dimineata la frigider, dupa care am spalat-o putin, am pus-o in ceaun, am acoperit-o cu apa, am turnat 100 ml ulei si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 90 minute, completand din cand in cand cu apa.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul pisat.

La final am adaugat 2 linguri din sosul mexican (daca nu vreti asa de picant folositi varianta B), sarea, piperul, verdeturile tocate marunt (patrunjel, cimbru, salvia si menta), sosul Worcester, am mai lasat 2-3 minute la foc mare si GATA!

De lene n-am facut mamaliguta, dar asa ar fi mers una........

 


pt. bucataras (ca nu stiu altfel cum sa trimit mesaj :D): se poate adauga si categoria VANAT?

Daca ti-a placut reteta noastra "Potarniche la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Involtini de pui cu salvie