Prajitura Alba ca Zapada

de nadina73 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 25385 vizualizari

 

O prajitura racoroasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 60-80 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1lingurita otet
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 240 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 60 g faina
  • sucul de la 3 lamai
  • Glazura:
  • 1 albus
  • 100 zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • Decor:
  • bombonele,ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Se amesteca toate ingredintele pentru foi ,se framanta bine dupa care se imparte aluatul in 3 parti egale. Se coc 3 foi pe dosul tavii , tapetata cu putin ulei si faina. Foile se iau usor jos de pe tava cu ajutorul unui fir de ata, care se trece pe sub foaie si astfel foile se vor dezlipi foarte usor (asta in cazul in care se lipesc)

Crema:

Se amesteca laptele cu faina si se pun pe foc, se face un pep , cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand in el. Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se face spuma dupa care se pune cate putin din pepul racit (nu tot odata), iar la final se pune cate putin din sucul de lamaie. Si acesta se incorporeaza pe rand, nu tot odata. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale.

Glazura:

Albusul se bate bine spuma cu o furculita , dupa care se pune zaharul pudra si se mai bate, iar spre final se pune sucul de lamaie. Nu se mai bate, ci se fac miscari circulare cu furculita 5-6 minute.

ASAMBLARE:

Se pune o foaie, se intinde jumatate din cantitatea de crema, se pune foaia a doua, se pune cealalta jumatate de crema si se intinde uniform, dupa care cea de a treia foaie peste care se pune albusul batut. Peste albus se pot pune ciocolata rasa, fulgi de ciocolata sau bombonele. Se taie abia ziua urmatoare pentru a avea timp sa se inmoaie  foile.

Pofta buna.Este o prajitura foarte racoroasa.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

aziz 1

05.01.2011, 15:22

o ador

kamy 1

05.01.2011, 20:21

ma jur ca pana acuma nu am stiut ca la prajitura mea preferata ii zice asa eu ii ziceam praji de lamaie cu foi de amoniac super buna pot manca juma de tava siu nu mi se face rau 5f 5f 5f

VI 1

19.12.2019, 11:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata