Prajitura Alba ca Zapada

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 7190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde (aprox.500-550g)

Pentru crema:

  • 800ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200g unt la temperatura camerei
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi:

Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare.
Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (verticala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema:

Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul, coaja de lamaie si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam.
Cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam si vanilia impreuna cu zeama se lamaie, amestecam pana omogenizam bine totul si dam crema deoparte sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit, adaugam untul lingura cu lingura si mixam pana il incorporam pe tot.

Pentru ansamblare:
Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi jumatate din crema, a doua foaie, restul de crema si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile.

TIPS-URI

1

in loc de amidon de porumb se poate pune faina

2

in loc de zahar brun puteti pune zahar alb dar cu 1-2 linguri mai putin ca este mai dulce ca cel brun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie