Prajitura "Amandina"

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 35478 vizualizari

 

Blatul de la prajitura asta il folosesc la orice fel de crema sau combinatie de crema.Este foarte pufos si iese negresit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esente dupa gust
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 100g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri (optional)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Amandina":

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pina la omogenizare.

Crema:

Se topeste untul,dar nu complet,sa mai ramana bucati netopite.
Se mixeaza pana se ingheaga din nou. Dureaza un pic acest proces,dar va rezulta o crema fina,foarte buna.Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Adaugam cacaoa si romul.

Sirop:

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet. Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema. Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida.Se lasa la racit,dar sa nu-si piarda consistenta lichida.

Se repartizeaza uniform pe blatul de prajitura si se da la frigider pana se intareste glazura.Se portioneaza si se serveste cu cate un mot de frisca...sau poate unul de inghetata...sau poate unul de crema cu ciocolata...

In loc de galzura de ciocolata,am mai folosit si fondant (din comert) amestecat cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petre Roman