Prajitura "Betiva"

de robert_b in Prajituri, 25 Dec 2014 | 24418 vizualizari

 

Un desert delicios, simplu si perfect pe masa de Craciun!
Se face din ingrediente simple, pe care toti le avem in camara!
La multi ani si Craciun Fericit!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr. unt
  • o cana de zahar
  • o cana nuci maruntite
  • 100 gr. rom
  • 1 pahar biscuiti sfaramati
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Betiva":

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt. Se amesteca bine cu mixerul. O tava se unge cu putin ulei, apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava. Tava se da la cuptor pana ce se coace bine blatul si se face testul scobitorii (circa 30 de minute, la foc potrivit).

Pregatim crema asa: Zaharul si untul se freaca bine, pana ce untul se incorporeaza in zahar. Se adauga nuca, biscuitii pisati, romul, si cacaoa. Se amesteca bine. Peste blatul racit se pune crema, intr-un strat uniform. Se lasa la frigider peste noapte, pentru ca blatul sa se inmoaie.

TIPS-URI

1

La crema puteti pune 100 gr. de conicac,daca doriti,nu neaparat rom

2

Blatul se scoate din tava dupa ce s-a racit,pentru a nu se rupe

3

In aluat se poate adauga si coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Betiva"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:25

ce idee super

Teo 1

29.12.2014, 21:05

arata bine!

robert_b 1

01.01.2015, 15:02

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]