Prajitura ''Bruneta Blonda ''

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Apr 2013 | 13477 vizualizari

 

Niste fete cucuiete de pe netlog m-au provocat si cum mie atat imi trebuie,am zis ca le arat eu lor sau mie,inca nu m-am decis.Asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri pline cu cacao

Crema

  • 3 oua
  • 350 ml frisca hulala
  • 120 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 50 ml lapte
  • 1 borcanel de 400 g cu dulceata de caise
  • 1 plic finesse burbon-vanille Dr.Oetker

Glazura

  • 150 ml frisca hulala
  • 30 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Bruneta Blonda '':

Blat :

Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc doua foi.Intr-o tava de 20/30 tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie,dam tava la cuptorul preancalzit,cand trece testul scobitorii este gata.La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozitie.lasam foile sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul,vanilia si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Separat hidratam gelatina cu apa rece (60 ml apa).Batem albusurile spuma tare,apoi frisca,amestecam frisca cu albusurile si cu borcanul de dulceata.Galbenusurile le lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam gelatina,omogenizam si turnam totul peste amestecul de frisca,albusuri si dulceata.

Glazura:

150 ml frisca cu cacaoa,zaharul si ciocolata pe baie de abur,pana devine omogena compozitia,nu trebuie sa fiarba.

Asamblare:

Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara,punem primul blat,apoi crema,al doilea blat si deasupra glazura si dam la frigider pentru 4-5 ore.

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

daca vreti mai dulce crema puteti sa adaugati mai mult zahar in galbenusuri,avand in vedere ca dulceata este suficient d edulce si frisca hulalal este indulcita eu am considerat ca nu mai nevoie de mai mult zahar

3

cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Bruneta Blonda ''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (26)

Teo 1

06.04.2013, 21:09

frumoasa tare!

Constelatialeu 1

06.04.2013, 21:34

Multumesc,Teo !

babi5 1

13.10.2013, 21:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]