Prajitura Budapesta

de DoinaP in Prajituri, 11 Dec 2013 | 75773 vizualizari

 

Nu stiu de ce se numeste prajitura Budapesta,la fel de bine se poate numi si prajitura cu crema de ness si mac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA :
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g zahar
  • 3-4 lingurite ness
  • 1 galbenus (din cele 6)
  • 50 g mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Budapesta:

Incepem prin prepararea blatului:

Batem spuma cele 6 albusuri cu un praf de sare, adaugam cele 6 linguri de zahar si batem in continuare pana se intareste spuma, punem unul cate unul si 5 galbenuse (unul il tinem pt crema) .Apoi cu o lingura de lemn,prin rasturnare,adaugam cele 3 linguri de faina amestecate cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam blatul si-l dam la cuptor ,180 C timp de 30-40 min.Testul cu scobitoarea.....

Crema: un pachet de margarina Rama il frecam spuma cu zaharul,apoi adaugatm galbenusul ,3 lingurite de ness si macul.

Cand blatul este rece,intindem deasupra crema cu mac si dam la frigider. Se portioneaza.Eu am presarat nuca de cocos sau puteti rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Budapesta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si crema de gris