Am prestat si eu o ciocolatoasa din asta cu ce aveam prin casa.
Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6 galbenusuri, unul cate unul. Aceasta compozitie o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam faina si apoi albusurile batute spuma tare. Partea cealalta o lasam sa se raceasca bine si apoi o mixam cu untul moale. Tapetam o forma cu hartie de copt (eu am folosit o tava de ceramica 28/16 cm), turnam jumatate din compozitia cu faina, apoi asezam cele 9 piscoturi si deasupra turnam restul de compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit.
Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor, asezam blatul pe o tava si cu ajutorul unui bat de frigaruie intepam blatul din loc in loc. Apoi intindem 2-3 linguri de dulceata de zmeura si lasam sa se raceasca blatul. Dupa ce s-a racit blatul intindem crema si ornam cu frisca (am mixat smantana cu frisca lichida, pana am obtinut o frisca tare). Crema este mai moale,nu-i bai pentru ca trebuie sa curga si peste margini cand portionam prajitura.Este o prajitura ciocolatoasa.