Prajitura ciocolatoasa Reteta 800

de ianculubita in Prajituri, 1 Feb 2016 | 3028 vizualizari

 

Pentru reteta cu numarul 800, va servesc cu aceasta prajitura si veti observa ca nu stiti ce mancati, atat e de buna si ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g ciocolata neagra
  • 65 g unt
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pudra de migdale
  • Crema:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1lingura unt
  • 100ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 8 linguri apa
  • 8 patratele de ciocolata
  • 1 lingurita cacao de buna calitate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa Reteta 800:

1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic pentru lichefiere apoi se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa, se adauga in fir ciocolata bine racita amestecand energic, apoi pudra de migdale, albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor si tot usor cu miscari verticale se adauga faina; se rastoarna in tava cu hartie sau orice forma doreste fiecare si se lasa la cuptor 30min, depinde de cuptorul fiecaruia.

2-Pentru crema,se pun ingredientele intr-un vas pe bain-marie,fara sa fiarba, se amesteca bine totul si se lasa sa se raceasca la frigider apoi se mixeaza obtinandu-se o crema pufoasa

3-Pentru glazura se pune intr-un vas mic apa si cacao, cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana scade.

4-Dupa ce blatul s-a copt si racit, se taie in doua pe orizontala,se pune crema intre foi iar deasupra se rastoarna sosul si se lasa la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa Reteta 800" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gateau au chocolat