Prajitura coco-vanilla

de VanessaAli in Prajituri, 5 Ian 2017 | 15171 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
O prajitura pe care mama o facea cand eram mici. Din pacate, o data nu i-a iesit crema si de atunci a incetat sa o mai faca.
 Craciunul asta mie si surorii mele ni s-a facut foarte pofta de ea, asa ca am trecut-o pe lista de prajituri obligatorii, doar ca de data asta am facut-o eu.
O bunatate !
 

 

INGREDIENTE

Pentru foile cu cacao

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru umplutura de cocos

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g cocos

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 450 ml lapte
  • 50 g amidon/faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 150 g unt

Pentru decor: ciocolata neagra

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura coco-vanilla:

Pentru foile de cacao

Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale.

Pentru partea cu cocos

Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.

 Intindem foile de cacao pe dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.

Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie, am intepat-o putin cu furculita si am pus umplutura de cocos. Apoi, am luat cea de-a doua foaie, intepata dinainte, si am asezat-o cu fata in jos, peste umplutura,  apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Am lasat-o sa se raceasca bine si doar mai tarziu am scos-o din tava.

 Pentru crema:

Am pus amidonul intr-un bol si l-am amestecat cu cateva linguri din laptele rece, ca la o budinca. Restul de lapte l-am pus peste galbenusuri (intr-o oala), am pus zaharul si le-am mixat. Am turnat amidonul si am pus oala la baie de aburi, pana cand compozitia s-a ingrosat ca o budinca (in jur de 10-15 minute). Luam compozitia si o lasam sa se raceasca complet, apoi punem untul moale,esenta si mixam bine. Intindem crema peste ultimul blat de cacao si razalim ciocolata neagra pe deasupra (optional puteti sa faceti o glazura din ciocolata, sunt sigura ca iese excelent si asa)

 Gata prajitura ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coco-vanilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

VanessaAli 1

09.01.2017, 09:22

Multumesc! Bineinteles Rux, te astept

dantes 1

28.01.2017, 06:28

delicioasa!

Sidy 1

28.01.2017, 07:43

Sigur a avut un gust foarte bun si a disparut repede din farfurie ! La Favorite cu ea...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao