Prajitura cu aluat ras

de luminita79 in Prajituri, 20 Dec 2013 | 4724 vizualizari

 

Mie imi place :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana si jumatate ulei (ca cea de ceai)
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 500-600 gr faina
  • dulceata acrisoara (eu folosesc de visine)
  • Optional : 100 gr nuci tocate marunt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat ras:

Se freaca ouale cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga uleiul ca la maioneza,apoi praful de copt si faina.Se imparte apoi aluatul in doua parti .

Din prima parte se intinde o foaie intr-o tava neunsa .

Deasupra se pune dulceata in strat uniform si peste se pot presara nucile.

Peste nuci radeti pe razatoarea mare ,coca ramasa. Ca sa se rada mai usor,adaugati in coca un pic de faina. 

Se coace in cuptorul preincalzit cca 25 minute (pana devine aurie)

Se pudreaza cu zahar pudra 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca