Prajitura cu alune, caramel si ciocolata

de Teo in Prajituri, 16 Mar 2013 | 8641 vizualizari

 

...adaptare dupa o prajitura postata de Bitza

 

INGREDIENTE

Strat 1

  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt esenta de rom

Strat 2

  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana
  • 200 g alune
  • 200 g biscuiti Petite Beure

Strat 3

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune, caramel si ciocolata:

Se amesteca ingredientele de la stratul 1, se framanta, se aseaza in tava si se coace 20'.

Stratul 2. Se arde zaharul, se adauga untul, smantana. Se mai tine putin pe foc, apoi se adauga alunele cand s-a racit crema.

Punem caramelul caldut peste blatul racit. Asezam un strat de biscuiti inmuiati usor in cafea.

Stratul 3. Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, cand ciocolata este topita dam jos de pe foc si o turnam peste stratul de biscuiti.

Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

TIPS-URI

1

Desi blatul "tine" usor la taiat, a doua zi crema caramel il inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

17.03.2013, 07:31

Super!

Teo 1

25.03.2013, 21:21

Simona,Motanel,Merisor,chiar asa e!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]