Blat:
Crema:
Glazura:
Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu apa si zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce creste in volum.
Apoi incorporam alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180 grade, pana ce trece testul scobitorii.
Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Cand grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija, ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.
Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa.
Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.
Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.
Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.