Prajitura cu banane si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2014 | 13092 vizualizari

 

Daca tot o tin intr-o aniversare,abia ce s-a terminat una si a aparut alta,zic sa vin si cu o prajitura.Aveam niste albusuri,ceva nuca,vreo doua banane coapte bine, si-mi trebuia doar o idee sa fac ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura amidon
  • 100 g faina
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone-250 g
  • 2 banane foarte coapte
  • 200 ml smantana pentru frisca 32% grasime
  • 100 g ciocolata cu 52% cacao
  • 20 g gelatina
  • 150 g zahar pudra
  • Decor
  • frisca
  • boabe de struguri
  • fulgi de ciocolata
  • sirop de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si mascarpone:

Foi:

Albusurile batute spuma tare,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam,amidonul amestecat cu faina si nucile macinate.Aceasta compozitie o imparim in doua si coacem doua foi,intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt.Se lasa la cuptor cca 25 min la foc potrivit.Cand scoatem foaia din tava dezlipim imediat hartia de copt si lasam sa se raceasca.Asa procedam si cu foaia a doua.

Crema:

Ciocolata o maruntim bine,adaugam smantana si zaharul farin si o punem pe foc pana se omogenizeaza ingredientele,fara sa dea in fiert.Lasam la racit ccca 1 ora.Intre timp curatam bananele de coaja si apoi le pasam ca un piure,adaugam mascarponele si omogenizam.Dupa ce crema de ciocolata s-a racit,o mixam bine,nu-i problema dca nu se intareste,ca vine adaugata gelatina.Dupa ce mixam bine,adaugam gelatina ce a fost hidratata cu apa rece si incalzita pe baie de abur pana a devenit lichida.Omogenizam si apoi amestecam cu mascarponele si piureul de banane.

Asamblare:

In tava in care am copt foile,asezam o folie alimentara,punem prima foaie,jumatate din crema,foaia a doua si apoi restul de crema.Asezam boabe de struguri negri taiate pe jumatate,apoi ornam cu frisca,sirop de ciocolata si fulgi de ciocolata.O dam la rece cateva ore bune sau pana a doua zi,cand cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu piersici