Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

de Nadyne in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 14964 vizualizari

 

O prajitura fina, care imbina perfect gustul ciocolatei cu cel al vaniliei. De pus pe masa de sarbatori...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 g unt
  • 300 g faina
  • 250 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 60 g cacao
  • 250 g zahar
  • 120 ml iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de cafea

Pentru mousse:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina granule
  • 3 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa fin de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie:

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul.

Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins cu putin otet.

Coacem blatul in tava(36cm/26cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade, timp de 40-45 minute. Nu trebuie copt excesiv.

Pentru mousse-ul de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa. Punem laptele la incalzit si turnam compozitia in fir subtire. Lasam la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana cand avem textura unei budinci.

Gelatina hidratata in 50 ml apa rece se adauga in crema dupa ce aceasta s-a racorit putin si se amesteca energic. Urmeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Frisca lichida, care trebuie sa fie foarte rece, se mixeaza si se incorporeaza treptat in crema de vanilie racita.

Peste blatul de ciocolata turnam mousse-ul de vanilie, nivelam uniform si dam la rece peste noapte sau macar cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]