Prajitura cu branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Noi 2016 | 3897 vizualizari

 

6 ani de bucataras si-o prajitura minunata! :x

 

INGREDIENTE

  • 240 gr. faina
  • 250 gr. unt ( gras. 82%)
  • 140 gr. zahar
  • 4 linguri lapte rece
  • 1 ou
  • vanilie
  • un praf sare
  • un praf de turmeric( pentru culoare)
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura :

  • 1 kg, 150 gr. branza dulce
  • 275 gr. zahar
  • 3 oua
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri amidon

parti egale de amidon si faina pentru infainat

Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece.

Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura.

Pentru umplutura se amesteca ingredientele si se omogenizeaza perfect compozitia.

Aluatul se asaza pe o suprafata bine infainata( in parti egale de faina si amidon) si se imparte in 3 bucati pe care le cantarim( sau din ochi, doua egale si una mai mare).

Eu am cantarit doua bucati de cate 275 gr fiecare si o bucata de 285 gr.

Cele doua bucati egale le vom intinde la dimensiunea tavii. 

Daca nu va descurcati prea bine cu intinsul foilor faceti acest lucru direct pe hartia pergament dupa care le veti muta mai usor in tava.

Se intinde prima foaie, se asaza in tava tapetata clasic cu ulei si faina, se pune umplutura, apoi cealalta foaie( eu am pus-o prin rasturnare cu tot cu foaia de copt).

Nu va speriati daca cumva se rupe foaia intr-un loc, aranjati-o direct in tava cu mana, e simplu.

Pentru a intinde bine foile avem nevoie de multa faina si amidon, astfel nu veti risca sa se lipeasca.

Din restul de aluat eu m-am jucat si am facut ornamente,  o criza de creatie :))))))...aici m-am dus cu gandul la vara, care parca a fost mai ieri....

Daca nu doriti sa faceti acest lucru, renuntati si din aluat faceti biscuiti sau de ce nu, mini tarte sau chiar o tarta cu fructe sau crema de vanilie...sau poate ciocolata? Puteti pastra la rece maxim doua zile aluatul sau la congelator pana in momentul in care decideti ce vreti sa faceti cu el.

Eu am copt prajitura timp de 45 de minute la 180 de grade.

Taiati prajitura rece daca doriti sa arate perfect...

Pudrati prajitura cand s-a racit bine.

E o minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:08

Mirelusa iubita,multumesc!

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:08

Multumesc Rocsi draga mea!

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:08

Multumesc scumpa si iubita Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale