Prajitura cu branza dulce si gem de caise

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 5694 vizualizari

 

O prajitura minunata, delicioasa, usoara si foarte aromata, numai buna pentru masa festiva de Craciun, o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr branza dulce cremoasa( mie imi place cea de la Lidl)
  • 50 gr. amidon de porumb
  • 4 oua mari
  • 125 gr. unt
  • 3/4 plic praf de copt
  • 200 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare roz
  • esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un borcan de gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si gem de caise:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.

Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.

Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se  adauga albusurile usor prin invaluire.

Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.

Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.

Se da la rece prajitura cateva ore.

Pofta buna la deliciu!

TIPS-URI

1

Va puteti juca cu ingredientele, mai puteti adauga, fulgi de ovaz, sau de cocos, bilute de ciocolata, stafide, merisoare, alte fructe confiate...sau ce va inspira.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu ciocolata