Prajitura cu branza si jeleu de visine

de mirela0911 in Prajituri, 21 Feb 2015 | 4219 vizualizari

 

Am "imprumutat" reteta de la prajitura Rudy, cu diferenta ca deasupra nu am mai pus aluat ci am pus jeleu de visine. O minunatie!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • Pt. crema:
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • Pt.jeleu:
  • un borcan mic cu visine conservate
  • 250 ml zeama de visine
  • 1 plic jeleu rosu de la Dr.Oetker
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu de visine:

Aluatul: Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna. Se adauga untul taiat bucatele si galbenusul. Se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza si se da la congelator pt. cca 10 minute.

Crema: Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, iar la final oul. Se omogenizeaza. 

Se scoate aluatul si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cu gauri mari. Se niveleaza bine apoi se toarna crema de branza peste aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 minute. Se lasa la rece in tava.

Jeleul: Se scurg visinele de zeama apoi le aranjam deasupra prajiturii acoperind toata suprafata. Jeleul se prepara conform instructiunilor de pe plic dupa care se toarna peste visinele de pe prajitura. Se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din tava pe un platou, dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau alte fructe daca preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]