Prajitura cu branza si visine

de Lau in Prajituri, 11 Iul 2012 | 4005 vizualizari

 

m-am inspirat de la bitza

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • zahar vanilat
  • Umplutura
  • 450 branza de vaci proaspata
  • 200 g visine
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Mixam untul moale cu zaharul pudra intr-un bol, adaugam oul, adaugam faina, zaharul vanilat si amestecam bine. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cca 30 minute.

UMPLUTURA-ouale le mixam cu zaharul pana se topeste, se adauga branza si continuuam mixarea pana devine o crema (putem sa folosim si blender de mana) adaugam faina si coaja de lamaie si amestecam.

Coca o scoatem de la frigider si o intindem intr-o foaie pe masa infainata. Rulam pe sucitor si se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt doar la baza, se niveleaza marginile, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul incalzit 5 minute

Scoatem tava se toarna 1/2 din crema, adaugam visinile si restul de crema, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor 20 minute la foc mediu spre mic, apoi se scoate folia si se lasa pana se rumeneste deasupra si pe margini.

Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]