Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni

de maria_claudia in Dulciuri, 9 Noi 2010 | 8488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 150gr unt,
  • 4linguri smantana grasa,
  • 1 ou,
  • 1plic praf de copt,
  • 150gr zahar,
  • 350gr faina.
  • Ptr crema:
  • 4galbenusuri,
  • 1ou intreg,
  • 250gr zahar,
  • 1budinca vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 500gr branza de vaci ,
  • 2linguri unt,
  • coaja de lamaie.
  • Ptr glazura:
  • 4 albusuri,
  • 200gr zahar,
  • 2linguri zeama lamaie,
  • 5linguri dulceata capsuni,numai sirop fara fructe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni:

Blatul:se amesteca  untul,oul,zaharul,smantana,praful de copt stins in putin otet,faina pana se obtine un aluat moale pe care il intinzi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pentru ca aluatul este moale il intinzi cu ajutorul unei spatule inclusiv pe marginile tavii.

Amesteci toate ingredientele pentru crema,pana se dizolva praful de budinca ,va rezulta o crema foatre subtire pe care o rastorni peste aluat.

Introduci tava in cuptorul incins cam 40minute pana se intareste crema,apoi pui bezeaua(mixezi albusurile cu zaharul pana devine vine o spuma foarte groasa adaugi zeama de lamaie si dulceata amestecand bine)peste prajitura si mai lasi 10- 15 minute la cuptor.Cand este rece se portineaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelenta