Asta ca sa-mi justific absenta si ca sa va îndulcesc putin durerea pe care v-am pricinuit-o privându-va de prezenta mea pe site.Pe aceasta cale,ţin sa-i multumesc lui Gusti pentru premiul acordat,aceasta tava minunata din silicon(asa am facut si eu cunostinta cu „siliconatele” si tare mi-a placut),apoi vreau sa-i multumesc prietenei mele Gaby_d pentru ca m-a convins sa-mi impartasesc putinele mele cunostinte in materie de „bucatareala”.Apoi vreau sa multumesc mamei mele care m-a initiat in tainele bucatariei,spunându-mi mereu ca o femeie este bine sa stie sa gateasca,astfel i-ar fi mai usor sa ajunga la inima unui barbat (s-a dovedit a fi foarte fals,deci nu faceti ca mine).Nu in ultimul rand vreau sa multumesc bucatarasilor care m-au incurajat,m-au laudat chiar si atunci cand nu prea era ce lauda,dar ei sunt oameni cu suflet mare si apreciaza ca daca nu gatesc prea mult sau prea bine,macar aduc ceva zambete,astfel ei gasesc inspiratie si chef pentru gatit.Sper ca n-am uitat sa multumesc nimanui,asa ca ma apuc sa va povestesc despre prajiturica asta,oricum n-o sa citeasca nimeni romanul foileton.Prajitura am facut-o pe gustul mamei mele deoarece in ultimul timp n-am prea nimerit-o cu „dulcele”.
Asa ca musai veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru blat:
Pentru bilutele de branza:
Pentru inceput pregatim bilutele de branza.Vor trebui sa stea la frigider pana cand pregatim blatul.
Amestecam branza de vaci cu crema mascarpone,zaharul si aromele.
Ciocolata rupra bucati,o punem intr-un vas impreuna cu untul,mierea si siropul de menta.Lasam pana cand se topeste.
Formam bilute din amestecul de branza,punem o visina in mijloc,apoi le trecem prin ciocolata si prin fulgii de cocos.Le punem la frigider.
Preparam blatul:
Ouale intregi le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand acesta se topeste .Prelingem uleiul pe marginea bolului si mixam pana cand se incorporeaza si acesta.E timpul sa adaugam aromele,apoi cele doua linguri de griş.La final faina amestecata cu praful de copt si macul.
Punem putina compozitie de aluat pe fundul tavii,apoi asezam bilutele de branza.Punem si restul compozitiei.Chiar daca nu le acopera,blatul va creste frumos si bilutele vor ramane doar o surpriza delicioasa in mijlocul blatului.
Mai presaram cateva visine deasupra si punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.Este indicat insa sa verificat cu o scobitoare cand este copt.
Pentru minunatia asta nu prea a fost nevoie de decor,am pus doar niste moate de frisca(mi-a ramas de la tort) si niste visine.
Poftă bună !!!!