Prajitura cu budinca de vanilie

de Diana_Constantin in Prajituri, 30 Mar 2013 | 5035 vizualizari

 

Este o prajitura gustoasa care se face foarte simplu dar rezultatul este iubit de cei dragi.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua 
  • 1/2 cana zahar
  • 9 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de rom(dupa gust)

Sirop:

  • 170 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de rom(dupa gust)

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie 
  • 6-7 linguri de zahar
  • -800 ml lapte(cu 1000 ml de lapte budinca iese prea moale)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca de vanilie:

Blat: Albusurile se separa de galbenus. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma,adaugandu-se apoi zaharul treptat. Se mixeaza pana ce zaharul se decristalizeaza. Galbenusurile se freaca cu coaja de lamaie si esenta de rom apoi se adauga peste albusurile spuma. Cele 9 linguri de faina se amesteca cu praful de copt dupa care se incorporeaza in compozitie putin cate putin,amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. La sfarsit se pune cacao in ploaie si se omogenizeaza.

Compozitia se pune in tava in care am pus deja hartia de copt si se baga in cuptor pentru 30-40 de minute in functie de temperatura reglata.

Crema: Se pun intr.un castronel cele 2 plicuri de budinca,8 linguri de lapte si 6 linguri de zahar dupa care se amesteca pana devin omogene. Restul laptelui se pune la fiert. Cand a ajuns la fierbere se ia de pe foc si se adauga pasta obtinuta,dupa care se pune pentru un minut pe foc amestecandu-se continuu pana la ingrosare. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit. Siropul: Se pune apa la fiert apoi se adauga zaharul,coaia de lamaie si esenta. Se amesteca pana ce zaharul se topeste apoi se mai lasa 3-4 minute sa fiarba.Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost scos din cuptor si racit se ia si se insiropeaza,se pune budinca si se lasa la frigider . Dupa 2-3 ore de asteptat pe langa frigider :) se taie prajitura si se mananca cu familia.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Eu prajitura o ornez cu nuca de cocos din abundenta dar o puteti face si cu frisca,fructe sau altceva. Ideal este sa asteptati ca budinca,blatul si siropul sa se raceasca inainte sa le "montati", de aceea eu in timp ce blatul este la cuptor fac budinca si siropul pentru a castiga timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Diana_Constantin 1

30.03.2013, 22:08

Da. e delicioasa rapida si deloc costisitoare. Va invit pe toti la o portie. Azi fac eu cinste:*

diaconta 1

31.03.2013, 08:40

imi plac prajiturile cu gust de vanilie

deyutzky 1

31.03.2013, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca de vanilie