Prajitura cu cacao si frisca

de jolygina in Prajituri, 12 Aug 2011 | 4791 vizualizari

 

trebuia sa le fac la baieti ceva dulce si rapid asa ca am reusit sa le fac ceva pe placul lor, o prajitura cu cacao si frisca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar 
  • 8 linguri de faina 
  • un praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 3 linguri cacao
  • 2 creme la rece de ciocolata cu aroma de rom
  • 2 plicuri de frisca
  • un plic de gelatina granule 
  • 300ml late 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si frisca:

Preparare prajitura cu cacao si frisca

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare ,cand albusurile sunt gata adaugam treptat zaharul ,galbenusurile si uleiul. La sfarsit adaugam faina,cacaoa si praful de copt amestecate in prealabil 

Punem prajitura la cuptor timp de 30-40 de minute iar intre timp batem firsca cu zaharul vaniliat in timp ce gelatina a fost pusa la inmuiat timp de 10 minute 

Cand frisca este gata adaagam in  gelatina care a fost desfacuta in apa calduta 

Crema o preparam conform instructiunilor de pe plic

Cand prajitura s-a racit o taiem in asa fel incat sa iasa 2 foi si le umplem cu crema de ciocolata punem a dua foaie si peste foaie adaugam frisca 

Punem prajitura cu cacao si frisca la rece vreo 4 ore 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere