Prajitura cu caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iul 2016 | 5784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua cu 2 galbenusuri ( 10 oua mici)
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • jumatati de caise
  • samburi de caise
  • zahar brun
  • Pentru pudrat
  • zahar farin vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le incorporam in albusuri.Adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari lente de jos in sus.Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10 min, timp in care spalam caisele le stergem si apoi le taiem in doua, spargem samburii si ii curatam de coaja.Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise, in fiecare jumatate punem putin zahar brun si cate-o jumatate de sambure de caisa. Dam din nou tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor sa se raceasca bine, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor"