Prajitura cu caise caramelizate

de Panacris in Prajituri, 12 Iul 2012 | 5643 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, de sezon si demna, cred, de reteta nr. 300.

 

INGREDIENTE

  • caise 500 g.,
  • zahar tos pentru caramelizat 150g.,
  • oua 3 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • ulei 12 linguri,
  • lapte 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • faina 20 de linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise caramelizate:

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor.

Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se rastoarna peste caisele caramelizate, se da la cuptor cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitura se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou, lasandu-se acoperita pana se raceste.

Se serveste ca atare sau cu adaos de frisca, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

susu 1

13.07.2012, 19:57

minunaaat, ador caisele in prajituri, torturi si gemuri

Sim0na 1

13.07.2012, 21:30

Super arata!!!

gaby_duceag 1

14.07.2012, 11:34

felicitări pentru 300 de reţete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]