Prajitura cu capsuni

de Veronica22 in Prajituri, 24 Feb 2013 | 4510 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri de apa,
  • 10 linguri de ulei,
  • 12 linguri de zahar,
  • 3 linguri de cacao,
  • 12 linguri de faina si un praf de copt.

Crema:

  • 750 ml lapte,
  • 2 plicuri budinca de capsuni,
  • 10 linguri de zahar,
  • 400 gr branza de vaci,
  • 1 lingura esenta de capsuni Dr.oetqer

Decor:

  • 400 ml frisca,
  • capsuni proaspete.
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Cand spuma este tare se aduga zaharul si batem pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul pe rand cate o lingura si apoi galbenusurile.
Faina,cacaua si praful de ocpt se incorporeaza in compozitie amestacand usor cu o lingura sau paleta.
Intr-o tava dreptunghiulara se toarna compozitia si se coace la foc mediu 30-35 min.
Se scoate din tava si se lasa la racit dupa care se taie pe mijoc pe orizontala pentru a aobtine doua foi.
Crema:
 Laptele ,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este gata se adauga branza se amesteca bine si se lasa la rece,insa nu o lasam sa se intaresca de tot,o amestecam din cand in cand.


Pentru asamblare se pune in tava de copt o foaie din cele doua,o insiropam putin cu sirop aromatizat cu esenta de rom(sau cum doreste fiecare) turnam crema rece,care inca nu a apucat sa se intareasca foarte tare.Asezam peste crema a doua foaie pe care o insiropam si o acoperim cu folie.se lasa la rece 2-3 ore.
Rasturnam prajitura pe platou si o decoram cu frisca si cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni