Prajitura cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 8708 vizualizari

 

Tot capsuni, sa fie, sa ajunga.....sa ne facem pofta....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri apa
  • 100 g margarina rama
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • cca 300 g capsuni
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, apoi stoarcem zeama de la o lamaie si mai mixam cateva minute.

Galbenusurile le mixam cu margarina topita si apa, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari lente.

Adaugam faina cernuta si omogenizam.Impartim compozitia in doua boluri si intr-unul din ele adaugam cacao cernuta.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 22/32cm), apoi alternam cele doua compozitii, alba si maro, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 15 minute, apoi scoatem tava si asezam capsunile, bagam tava din nou la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahat farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata Semifreddo