Prajitura "cu ce ai..."

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2010 | 29028 vizualizari

 

Fiindca urma sa fie ziua de nume a sotului si dulce aveam doar inghetata, am zis sa fac si-o prajitura. Am cautat prin camara si-am gasit piscoturi si pachete cu budinca si crema la rece. Asa ca m-am apucat sa fac un desert cu ce am gasit.... Ce a iesit, s-a papat oricum, foarte repede si a fost apreciat de toti.

 

INGREDIENTE

  • doua pachete cu praf de budinca  de vanilie
  • un pachet cu praf pentru crema la rece ( vanilie sau cacao)
  • un pachet cu piscoturi
  • un litru de lapte
  • 7 linguri cu zahar
  • un pachet cu margarina
  • o cana cu cafea tare
  • un pahar cu lichior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "cu ce ai...":

     Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca  si se incorporeaza margarina.

     Piscoturile se inmoaie putin in cafea tare si se aseaza intr-o forma, unul langa celalalt. Se acopera cu un strat de crema, peste care se aseaza iar piscoturi inmuiate in cafea, apoi iar crema. Ultimul strat de piscoturi il inmuiem in lichior si dam prajitura la frigider, o ora. 

     Rasturnam prajitura pe un platou, astfel ca piscoturile cu lichior sa fie la baza prajiturii, si o acoperim cu crema obtinuta dintr-un pachet de crema la rece ( un plic de praf batut cu 400 ml. lapte rece ) . Ornam dupa preferinte .

     E delicioasa rece! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "cu ce ai..."" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

14.09.2013, 10:56

Asa-i ziceam eu cand eram mica mamei sa-mi faca prajitura si ea ma intreba cu ce iar eu ziceam "prajitura cu ce ai" . Dar arata super delicioasa

Alina26 1

04.02.2014, 23:01

diaconta 1

04.02.2014, 23:10

si daca "n-ai ce ai"?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac