Prajitura cu ciocolata

de Ksenya in Prajituri, 23 Dec 2014 | 3435 vizualizari

 

Reteta este una traditionala italiana .Ei o numesc :"Torta al cioccolato".Este o reteta ce te scoate rapid din incurcatura cand ai musafiri neanuntati.Se face foartev repede si este un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina proaspat cernuta
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g ciocolata de calitate (horeca)
  • 1 lingura lapte
  • 1 praf copt
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza incet cu o spatula, la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu hartie o tava rotunda. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 35 min. Se scoate si se lasa la racit, dupa care se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom