Prajitura cu ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 1 Iun 2016 | 5341 vizualizari

 

Usor de facut. Cam grea, ce-i drept. 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti - un pachet jumatate de Petit Beure
  • Crema:
  • 200m l frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri zahar pudra + 3 oua,
  • 350 g lapte,
  • doua lingura amidon,
  • o lingura 1/2 cacao,
  • esenta rom,
  • 150 g unt,
  • un praf de sare,
  • 6 linguri zahar
  • Sirop: apa,
  • zahar (cat vreti de dulce),
  • esenta de portocala.
  • Zaharul si apa se pun la fiert, la final se adauga esenta de portocale
  • Fructe:
  • 10 capsuni
  • Ornamente: bombonici vesele multicolore
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata (fara coacere):

Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra  si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece.

Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema  crescuta. Adauga amidonul si cacaoa, esenta de rom. Omogenizeaza. Adauga laptele caldut, omogenizeaza si pune compozitia pe foc.  Va fierbe pana cand crema va fi ca o budinca Cand este gata, pune crema la racorit si la final adaugi untul. Mixeaza bine pana se incorporeaza total. Cat crema mai este inca calda, adauga ganache-ul de ciocolata si mixeaza energic pana este incorporat tot.

Da crema la rece.

Intre timp pregateste o tava ( eu am folosit dreptunghiulara de yenna ( a se vedea dimnesiunea in poze), tapeteaz-o cu o folie de plastic ( eu am folosit folie de impachetat, inainte am umezit tava ca folia sa se fixeze). Pune o parte din crema pe fundul tavii, trece biscuitii prin siropul de mai sus si pune-i unul langa altul pana se intregeste o foaie. Peste ei se pune crema, capsuni felii, un rand de biscuiti si tot asa. La final se inchide prajitura cu un strat de biscuiti. Trebuie sa impartiti corect crema sa se ajunga.

Se inveleste prajitura cu folie si se da la rece pentru cateva ore.

 

Cand se serveste  peste tava se yenna se aseaza tava ce va constitui support pentru prajitura, se rastoarna, se scoate folia si se ,,gateste” dupa cum ne convine. Eu am preferat simplu, doar cu cateva bombonici. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alilianaa 1

02.06.2016, 22:31

Zamfira, Daniela multumesc frumos.

alilianaa 1

02.06.2016, 22:32

Miki..multumesc de atentionare, am rectificat, Multumesc!

miki_a 1

03.06.2016, 09:25

Cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post