Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi turnam peste spuma de albus. Omogenizam usor. La safrsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata cu cutitul.
Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema:
Crema de branza se mixeaza cu untul moale si zaharul pana devine pufoasa. Se adauga vanilia si scortisoara si se omogenizeaza.
Punem crema peste blatul bine racit, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.
Daca doriti o glazura mai ferma puneti mai putina smantana pentru frisca , daca o doriti mai fluida puneti toti cei 100 ml. Puneti ciocolata cu smantana pe foc si aduceti la punctul de fierbere. omogenizati si lasati sa se raceasca.
Turnam glazura peste prajitura si ornam cu floricele din zahar pentru decor.