Prajitura cu ciocolata si nuca

de corina241 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 5372 vizualizari

 

Scuze pentru decor;),dar este facut cu ''ajutorul'' Alexandrei....;)si cum nimic nu le putem refuza copiilor nostri,prajitura a iesit ASA!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 200g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 150g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 1 cub de unt
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 150ml lapte
  • 1/2 cubulet de unt
  • Sirop:
  • 200ml apa
  • esenta d erom
  • 1 lingura de zahar

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Blatul 1:Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si praful de copt.

Tapetam cu hartie de copt o tava,punem compozitia de blat si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul de nuca:Procedam ca si la blatul de mai sus ,adaugand nuca la sfarsit.Acest blat este subtire si nu se taie,pastrandu-se intreg.

Crema de ciocolata: Intr-un vas punem frisca lichida,apoi ciocolata rupta in bucati si lasam sa se topeasca la foc mic.La sfarsit adaugam untul si dam la rece ,supa cre se adauga esenta de rom.

Siropul:Apa, zaharul si esenta se pun la foc mic lasand sa dea un clocot.

Glazura:

Ciocolata se pune in lapte intr-un vas pe flacara,asteptam sa se topeasca amestecand continuu,la sfarsit punem untul si amestecam bine.

Asamblare:

Blatul 1 se aseaza pe un platou,il insiropam,punem o parte din crema,apoi blatul de nuca,insiropat si el.Urmeaza cealalta jumatate din cantitatea de crema,iar ultima foaie de blat va fi cel de cacao.Punem glazura deasupra si decoram cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz