Foarte buna mai ales cu cirese proaspete
Mai intai de toate desfaceti ciresele si scoateti samburii din ele, puneti-le intr-un bol si puneti cateva linguri de zahar peste ele. Luati cele 8 oua si puneti albusul in bolul in care vreti sa le bateti iar galbenusurile intr-un castronel. Bateti cat mai bine albusul. Dupa ce l-ati batut bine adaugati cate 1 lingura de zahar si bateti bine, apoi adaugati cele 8 galbenusuri si la fel amestecati bine. Puneti intr-un colt praful de copt si il stingeti cu lamaia sau apa minerala, ce aveti la indemana, adaugati si plicul de zahar vanilat. Amestecati bine pentru a ajunge praful de copt in toata compozitia si incepeti de adaugati faina.
Dupa ce ati adaugat faina puneti uleiul si amestecati bine. Puneti lingurita de cacao intr-un colt si amestecati in jumatate din compozitie (vedeti in imagine). Ungeti tava foarte bine cu ulei sau unsoare si tapaetati cu faina pe toata suprafata ei. Puneti ciresele intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama de pe ele. Puneti compozitia in tava si bagati-o in cuptorul incins, dupa ce s-a ridicat si si-a format 1 crusta foarte subtire scoateti tava si puneti repede ciresele peste....
.NU TANDAVITI PENTRU CA SE LASA BLATUL.....si bagati-o la loc in cuptor, o mai lasati in cuptor la foc mare pentru inca 2-3 minute si apoi dati focul incet pentru a se coace cat mai bine. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati sa se raceasca si apoi o taiati .